ESCALA 5, PLANTA 4 de Carme Aldana

Compartir

Agenda » ESCALA 5, PLANTA 4 de Carme Aldana
ESCALA 5, PLANTA 4 de Carme Aldana
De 2 Abr 2024 - 09:00 hasta 27 Sep 2024 - 20:00
 
EXPOSICIÓ AFOCER
"ESCALA 5, PLANTA 4"
Carme Aldana
 
 
L'exposició "Escala 5, Planta 4", de la ripolletenca Carme Aldana, serà exhibida a l'Hospital de Barcelona. L'emplaçament de la mostra serà l'Escala 5, Planta 4, la mateixa zona on la Carme va estar ingressada. La nostra estimada amiga i companya ens va deixar el passat 20 de maig del 2023, víctima del "puto" càncer, com ella mateixa sovint expressava.
 
Amb aquesta exposició, Carmeta volia rendir homenatge a tot el personal que, de forma directa o indirecta, dedica el seu esforç i treball per ajudar els malalts a lluitar per la vida. Desafortunadament, no va tenir temps d'acabar el projecte, però va deixar tot preparat perquè pogués dur-se a terme. Ella mateixa ens ho va explicar:
 
"El 22 de setembre de 2022 vaig ser ingressada a l'Hospital Clínic. Al principi, es preveia que la meva estada fos relativament curta... però aquesta previsió es va transformar en dos mesos i mig, amb diversos episodis crítics.
 
Donada la situació, i a mesura que anava evolucionant, vaig sentir la necessitat de fer algunes fotografies per l'associació fotogràfica a la qual pertanyia. Aquesta necessitat va donar lloc a un nou projecte fotogràfic, amb la intenció de mostrar la vida hospitalària des de la perspectiva d'una pacient, com jo, des de la meva habitació.
 
Les llargues hores esdevenien un repte per capturar la vida quotidiana d'un hospital.
Des de sanitaris fins a personal administratiu, passant per equips de neteja i empreses externes, tot plegat més enllà dels estereotips.
 
Les fotografies van ser preses a l'Hospital Clínic el novembre de 2022, amb el consentiment de cadascuna de les persones implicades."
 
Esperem que tots els representats en aquestes fotografies, a qui Carmeta va dedicar aquesta exposició, rebin el sincer agraïment que ella va voler transmetre amb cadascuna de les imatges.
 
ESCALA 5, PLANTA 4
Carme Aldana

del 2 d'abril al 27 de setembre
HOSPITAL CLINIC DE BARCELONA
Escala 5, planta 4
Carrer Villarroel, 170, Barcelona
 
 
 
De 2 Abr 2024 - 09:00 hasta 27 Sep 2024 - 20:00